Innovation Strategy Mapping

Bygg en karta med ditt team över vad, hur och varför ni ska innovera

Antal deltagare: 6–10 / Spelledare
Tid: 1 arbetsdag + 1 timme förberedelse / deltagare
Digitalt: Ja
Analogt: Ja
Kostnad: 50 000 kr ex moms

Vad?

Innovation Strategy Mapping är ett verktyg för arbetsgrupper, projektdeltagare eller team med produktansvar. Det hjälper er att tillsammans med våra spelledare skapa en karta över behov, trender, hot och möjligheter samt var det vore som mest värdefullt att skapa något nytt. Det främsta syftet med att göra denna strategiska kartläggning är att befria den information som annars är inlåst i PowerPoints och göra den praktiskt tillgänglig. Målet är att deltagarna med hjälp av processen och spelledare lägger ut sin befintliga kunskap på kartan, etablerar vad alla redan vet och sedan går djupare för att upptäcka det som annars missas. Resultatet är ett visuellt tydligt och interaktivt dokument som framför allt visar två saker:

1. Vilka påtagliga möjligheter för affärs-, produkt- och tjänsteutveckling som finns i angränsing till vår befintliga verksamhet
2. Vilka blinda fläckar som möjligen finns inom teamet vad det gäller kunskap eller omvärldsanalys

Innovation Strategy Mapping är en metod för att göra strategi-arbete tillgängligt för fler medarbetare, så att samsyn råder inom gruppen kring vad för nya saker som ska göras och varför. Denna övning, beroende på om teamet landade i konkreta idéer eller i konkreta utbildningsbehov, är byggd på att leda vidare till våra två andra produkter - Innovation Simulator och Sensemaking in a Box.

Hur?

Innovation Arcade är ett på ytan klassiskt brädspel där upp till 5 deltagare slår tärningar, navigerar längs fasta banor och drar kort. Spelet tar minst tre timmar att spela, inklusive avslutande reflektion kring vad alla lärt sig. Målet är att samla in en för varje spelare unik samling redskap som du utrustar din hjälte med. Under denna yta och genom denna mekanik fyller i själva verket varje spelare i varsitt Business Model Canvas: en affärsidé baserad på verkliga exempel. Genom spelets gång kan du bli "disrupterad", alltså drabbad av snabb och omstörtande förändring. Detta kan ha både positiva och negativa effekter och är en simulation av verkligt innovationsarbete.

Vinnaren i spelet koras av de andra deltagarna, efter att de alla presenterat sina respektive Business Model Canvas i form av sina mer eller mindre utrustade hjältar. De som lyckats samla upp flest verktyg har fler argument, men det finns alltid utrymme för personlig leverans.
Innovation Arcade är ett spelifierat verktyg som på ett roligt introducerar grupper till Design Thinking, Business Model Canvas och exponentiell teknikutveckling. Spelet finns tillgängligt digitalt via plattformen www.miro.com, samt i klassikt fysiskt brädspelsformat. Varje speltillfälle kräver en dedikerad spelledare från 10X Arena.

För vem?

Innovation Arcade är utvecklat för att ge grupper och team en introduktion till moderna innovationsprocesser genom interaktivt lärande. På kort tid och helt utan förberedelser kan fem personer ta till sig de begrepp, sammanhang och modeller som används runtom i världen för att skapa nya produkter och tjänster. Alla How to Map the Future-verktyg är optimerade för att skapa samsyn kring komplexa frågeställningar samt göra det lätt för deltagarna att både komma ihåg vad som gjordes och kunna återberätta det för andra. Om du leder eller är del av en grupp som vill lära er mer om hur modern innovation går till i praktiken, stig in i Innovation Arcade.

Deltag Online

Slack, Miro, Zoom

Kom in Arenan

Karlskrona

Spänannde, snälla bertätta mer!