Innovation Arcade

Spelifierad introduktion till innovation

Antal deltagare: 5 st + 1 spelledare
Tid: 3 timmar, kräver inga förberedelser för deltagarna
Digitalt: Ja
Analogt: Ja
Kostnad: 30 000 kr ex moms

Produkt

Vad är det?

Innovation Arcade är ett brädspel som ger dig och ditt team en introduktion till hur innovation går till, vilka exempel ni kan ta intryck av och vad som är viktigt att tänka på. Verktyget är byggt på spelsystemet How to Map the Future och kan med hjälp av en spelledare spelas både digitalt och analogt. Att spela Innovation Arcade gör att du och ditt team under loppet av en eftermiddag får nya kunskaper inom Design Thinking, Business Model Canvas och exponentiell teknikutveckling.

Hur fungerar det?

Innovation Arcade är ett på ytan klassiskt brädspel där upp till 5 deltagare slår tärningar, navigerar längs fasta banor och drar kort. Spelet tar minst tre timmar att spela, inklusive avslutande reflektion kring vad alla lärt sig. Målet är att samla in en för varje spelare unik samling redskap som du utrustar din hjälte med. Under denna yta och genom denna mekanik fyller i själva verket varje spelare i varsitt Business Model Canvas: en affärsidé baserad på verkliga exempel. Genom spelets gång kan du bli "disrupterad", alltså drabbad av snabb och omstörtande förändring. Detta kan ha både positiva och negativa effekter och är en simulation av verkligt innovationsarbete.

Vinnaren i spelet koras av de andra deltagarna, efter att de alla presenterat sina respektive Business Model Canvas i form av sina mer eller mindre utrustade hjältar. De som lyckats samla upp flest verktyg har fler argument, men det finns alltid utrymme för personlig leverans.

Innovation Arcade är ett spelifierat verktyg som på ett roligt introducerar grupper till Design Thinking, Business Model Canvas och exponentiell teknikutveckling. Spelet finns tillgängligt digitalt via plattformen www.miro.com, samt i klassikt fysiskt brädspelsformat. Varje speltillfälle kräver en dedikerad spelledare från 10X Arena.

För vem passar verktyget?

Innovation Arcade är utvecklat för att ge grupper och team en introduktion till moderna innovationsprocesser genom interaktivt lärande. På kort tid och helt utan förberedelser kan fem personer ta till sig de begrepp, sammanhang och modeller som används runtom i världen för att skapa nya produkter och tjänster. Alla How to Map the Future-verktyg är optimerade för att skapa samsyn kring komplexa frågeställningar samt göra det lätt för deltagarna att både komma ihåg vad som gjordes och kunna återberätta det för andra. Om du leder eller är del av en grupp som vill lära er mer om hur modern innovation går till i praktiken, stig in i Innovation Arcade.

Deltag Online

Slack, Miro, Zoom

Kom in Arenan

Karlskrona

Spänannde, snälla bertätta mer!