Framtidsfrämjandet

En öppen studiecirkel i tilltagande tillväxt av 10X Arena

Vad är framtidsfrämjandet


Syftet är att sprida kunskap om varför världen förändras i allt snabbare takt och hur du och din organisation kan frodas i en framtid som är svår att förutsäga. Framtidsfrämjandet är en öppen studiecirkel - det kostar ingenting att vara med (men vissa av aktiviteterna har ett begränsat antal platser) och målet är att bygga kunskap och förståelse om hur innovation går till och vad det innebär för oss i Blekinge. Studiecirkeln anordnas av 10X Arena i samarbete med våra mecenater.
Framtidsfrämjandet består av en serie föreläsningar, workshops, nyhetsbrev och andra aktiviteter. Under 2021 sträcker sig Framtidsfrämjandet från maj fram till och med december. Året därpå kommer vi tillbaka med nytt innehåll och studieplan.

Innehåll

- Föreläsning 1:45 minuter +  30 minuter frågor och dialogVarför allt går fortare nu?Introduktion till hur teknisk utveckling och digitalisering skapar snabbare förändring, och varför vi människor ej är byggda för att intuitivt förstå detta. Skillnaden mellan komplicerade och komplexa problem.

- Föreläsning 2:45 minuter + 30 minuter frågor och dialogFaktabaserad optimism: en strategi på jobbet och i livet.Varför negativa nyheter tilltalar oss mest, och hur vi aktivt kan välja något annat. Konkreta strategier för hur du med fakta gör optimism till ett val och inte en dröm.

- Föreläsning 3:45 minuter + 30 minuter frågor och dialogEn studie i korsade S-kurvor där exponentiell utveckling är ett faktum - senaste nytt från energibranschen.

- 10X Arena Live i samarbete med Innoverkstan:Live stream från olika kreativa rum på olika platser i Blekinge. Vi visar och demonstrerar olika metoder för att skapa arbetsplatser byggde för kreativt arbete i grupp.

- Workshop 1:3 timmar, max 5 deltagare / spelledareKartläggning av Blekinges ekosystem för innovation.Stig in i vår digitala spelmiljö "How to Map the Future" och skapa, bokstavligt talat, en karta över vilka resurser för innovation vi har här i länet. Vilka företag, vilka kompetenser, vilka stödfunktioner och vilka behov finns för att skapa exponentiellt positiva effekter? Bidra med ditt kunnande och dina frågor genom att sätta tankarna du har på kartan.

- Workshop 2:2 timmar +  45 minuter reflektion, max 5 deltagare / spelledareInnovation Arcade - ett brädspel om exponentiell innovation.Stig in i vår digitala spelmiljö "How to Map the Future" och upplev något som liknar och känns som ett brädspel, men som är ett verktyg för att lära sig mer om hur innovation och affärsmodeller fungerar idag. Ingen förkunskap krävs, bara nyfikenhet - låt tärningarna falla och upptäck hur du bygger en bit av framtiden.

- 10X Arena Nyhetsbrev: En kartläggning av framtiden i månaden, tio gånger om året.

- Arenans Allehanda: en tacksamt fysisk papperstidning som med humor, berättarglädje och en nypa fiktion berättar om vad som händer i och runt 10X Arena på ett tillgängligt sätt. Kommer ut 2 gånger under 2021.Schema
Kontakt

Deltag Online

Slack, Miro, Zoom

Kom in Arenan

Karlskrona

Läs vårt nyhetsbrev