Föreläsningar

Omvärldskoll, varför allt går fortare nu och hur du odlar din egen framtidstro

Antal deltagare: obegränsat
Tid: 1–2 timmar
Digitalt: Ja
Analogt: Ja
Kostnad: 20 000 –30 000 kr ex moms

Vilka ämnen föreläser vi om?

Vi tillhandahåller dessa föreläsningar både i digitalt format (via Zoom) såväl som i klassiskt fysiska sammanhang:

  1. Månadens kartläggning - se 10X Arena Nyhetsbrev. Vi bygger en föreläsning kring den kartläggning som senast kommit ut och går djupare in på de observationer som gjorts. Denna föreläsning är alltid den mest aktuella och har alltid bästa pris.
  2. Kartläggningar från arkivet - välj bland de teman vi undersökt genom tidigare nyhetsbrev.
  3. Varför allt går fortare nu? Introduktion till hur teknisk utveckling och digitalisering skapar snabbare förändring, och varför vi människor ej är byggda för att intuitivt förstå detta. Skillnaden mellan komplicerade och komplexa problem.
  4. Faktabaserad optimism: en strategi på jobbet och i livet Varför negativa nyheter tilltalar oss mest, och hur vi aktivt kan välja något annat. Konkreta strategier för hur du med fakta gör optimism till ett val och inte en dröm.

Hur fungerar det?

Innovation Arcade är ett på ytan klassiskt brädspel där upp till 5 deltagare slår tärningar, navigerar längs fasta banor och drar kort. Spelet tar minst tre timmar att spela, inklusive avslutande reflektion kring vad alla lärt sig. Målet är att samla in en för varje spelare unik samling redskap som du utrustar din hjälte med. Under denna yta och genom denna mekanik fyller i själva verket varje spelare i varsitt Business Model Canvas: en affärsidé baserad på verkliga exempel. Genom spelets gång kan du bli "disrupterad", alltså drabbad av snabb och omstörtande förändring. Detta kan ha både positiva och negativa effekter och är en simulation av verkligt innovationsarbete.

Vinnaren i spelet koras av de andra deltagarna, efter att de alla presenterat sina respektive Business Model Canvas i form av sina mer eller mindre utrustade hjältar. De som lyckats samla upp flest verktyg har fler argument, men det finns alltid utrymme för personlig leverans.

Innovation Arcade är ett spelifierat verktyg som på ett roligt introducerar grupper till Design Thinking, Business Model Canvas och exponentiell teknikutveckling. Spelet finns tillgängligt digitalt via plattformen www.miro.com, samt i klassikt fysiskt brädspelsformat. Varje speltillfälle kräver en dedikerad spelledare från 10X Arena.

För vem?

Våra föreläsningar ger en tillgänglig introduktion till hur innovation går till, varför samhället förändras i snabbare takt och hur du kan förhålla dig till det. Vårt perspektiv och uttryck är ämnade att väcka en nyfikenhet inför framtiden hos publiken, och rentav en känsla av faktabaserad framtidstro. Om du leder eller är del av en organisation där det hade varit värdefullt att ett större antal medarbetare fick ta del av dessa budskap samtidigt så kontakta oss och boka en föreläsning.

Deltag Online

Slack, Miro, Zoom

Kom in Arenan

Karlskrona

Spänannde, snälla bertätta mer!